Hosszú sorokban várnak idős emberek az oltásra

2021.02.24. 13:20

Több tucat idős ember tömörült a szombathelyi Március 15. tér közelében lévő oltópontnál – látható az Ugytudjuk oldalon közzétett videóban. A lap tudósítója próbált érdeklődni, hogy mi lehet a fennakadás és a tumultus oka, azonban nem kapott érdemleges választ.

Már az Index is beszámolt róla, hogyan történik az oltás egy fővárosi oltóponton. Munkatársunk helyszíni riportjából kiderül, hogy a Honvédkórháznál is hasonló helyzetet tapasztalt. Két órán keresztül állt sorba, mire a bejáratig jutott, aztán az épületben egy órán keresztül adminisztrációs ügyeket intéztek. Sajnos volt olyan eset is, hogy egy idős úr három óra várakozás után a kórterem előtt tudta meg, hogy nem kaphatja meg az orosz védőoltást, ugyanis azt az ő korosztályának nem ajánlják.

Maga az oltás kevés időt vett igénybe, de csak három óra után jutott el odáig kollégánk, aki a Szputnyik V oltóanyag beadásának pillanatára így emlékezett:

egy ingujjfelhúzás, fertőtlenítés, és szúrás. A doktornő mindezt gyorsan és precízen hajtotta végre. Egy kis gézszerűséggel óvatosan letörölt két csepp vért, egy picit rányomta még az oltás helyére, megint megnézte. Rendben, felöltözhet, mondta széles mosollyal az arcán.