Orvosokat helyeznek nyomás alá a kormányhivatalok, hogy a kínai vakcinával oltsanak

2021.02.24. 21:06

Több tekintélyes virológus szakember szerint a kínai oltóanyag potenciális veszélyeket rejthet magában, és arról is értesültem több orvostól, hogy a háziorvosokat nyomás alá helyezték, hogy mindenképpen ezzel oltsák a praxisukban élőket  – írta Kübekháza polgármestere a falu háziorvosának, arra kérve, hogy a kínai vakcinával csak azokat oltsa be, akik írásban kifejezetten ezt kérik, és vállalják az esetleges következményeket.

KH-jelenti: 2021. 02. 24. 9:55

Molnár Róbert majdnem két évtizede áll az 1500 lakosú Csongrád-Csanád megyei település élén. Korábban a Torgyán József-féle FKgP országgyűlési képviselője volt, most pedig az Új Kezdet nevű párt egyik alelnöke. 

A kínai vakcinát mától használják Magyarországon. Eddig 550 ezer adag érkezett belőle Magyarországra, de az Orbán-kormány ötmillió adagra kötött szerződést. Azt várják tőle, hogy  ezekkel a vakcinákkal tudnak majd átütő sikert elérni az  átoltottságban. 

kormányzati vakcinainfó-oldalon  megjelent tájékoztatás szerint a Sinopharm biztonságos és hatásos, és nagy előnye, hogy a vírus teljes, inaktivált változatát tartalmazza, így jobban megmozgatja az immunrendszert, és erős védelmet biztosít a koronavírus-fertőzés súlyos lefolyása ellen. 

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás