Medián: Karácsony Gergely a legnépszerűbb ellenzéki miniszterelnök-jelölt

2021.02.24. 18:19

A szavazókorú magyar lakosság több mint fele hallott róla, hogy az előválasztáson dől el, ki lesz 2022-ben Orbán Viktor miniszterelnök ellenfele – ez derül ki a Medián közvélemény-kutató által a HVG360-on közzétett  februári statisztikából. Az 1000 fős országos reprezentatív felmérés rávilágít arra is, hogy az előválasztást az ellenzékiek nagy többsége, főleg a DK és a Momentum hívei támogatják. A kormányváltást óhajtók közül minden második azt állítja, ha lesz előválasztás, biztosan szavazni fog.

A Medián öt potenciális miniszterelnök-jelölt esélyeit mérte fel. A megnevezett, egyelőre feltételezett jelöltek népszerűségi versenyében Karácsony Gergely (39 százalék) vezet. Őt Jakab Péter (32 százalék) és Dobrev Klára (25 százalék) követi. Márki-Zay Péter 22 százalékon, Fekete-Győr András pedig 10 százalékon áll.

A felmérésben kíváncsiak voltak arra is, hogy melyiküknek mekkora az elutasítottsága. A legkevésbé elutasított politikus Márki-Zay Péter (8 százalék). Itt is dobogós Jakab Péter (16 százalék), akit Fekete-Győr András követ (17 százalék). A főpolgármesterrel kapcsolatban a válaszadók 15 százaléka mondja, hogy nem adná rá a voksát. Jelenleg, akire a válaszadók biztosan nem szavaznának, az Dobrev Klára, 39 százalék elutasítja.   • Hírek
  • Csok