Nemzetbiztonsági átvilágítás elé nézhet a jobbikos Stummer János

2021.02.24. 11:29

Kedden számoltunk be róla, hogy Stummer János, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának jobbikos elnöke egy videóban olyan információt osztott meg, amely elmondása alapján minősített adatnak számít.

A politikus egy titkosított beruházásról beszélt, aminek nyilvánosságra hozatala miatt akár eljárás is indulhat ellene, de az ellenzéki képviselő leszögezte, hogy tisztában van a lehetséges következményekkel, és vállalja azokat.

Később a Puskás Aréna és a Miniszterelnökség is reagált az ügyre, ebből kiderült, hogy egy 50 méter hosszú autós aluljáró épülhet a stadionhoz annak érdekében, hogy a védett személyek, kiemelt vendégek és előadók közlekedése ne keresztezze a közönség gyalogos útvonalát.

Feljelentés történt

A Magyar Nemzet azt írja, hogy Tényi István az ügy kapcsán közérdekű bejelentéssel fordult Kövér László házelnökhöz Stummer János soron kívüli nemzetbiztonsági átvilágítása céljából, és feljelentést is tett a Központi Nyomozó Főügyészségen ismeretlen elkövető ellen, hivatali visszaélés gyanúja miatt.

A jobbikos politikus Facebookon kommentálta a hírt, posztjában úgy fogalmaz, hogy

a propagandasajtó már tudja, amiről engem még nem értesítettek, de számoltam ezzel.

A bizottsági elnök Orbán Viktornak üzenve azt is hozzáteszi, hogy „engem nem lehet megfélemlíteni, nem fogok meghátrálni! Fel vagyok készülve a bosszúhadjáratra, amit a Karmelitából vezényelnek majd ellenem”.