Rusvai Miklós: Május végére lehetünk túl a járványon

2021.02.24. 19:09

Ha az oltakozás az eddigi ütemben halad, és nem jön egy újabb, brutális mutáns, akkor május végére túl lehetünk a járványon – ezt mondta Rusvai Miklós az ATV Híradónak. A víruskutató hozzátette, ha olyan vírusvariáns jelenik meg, amely alapvetően megváltoztatná a vírus tüskefehérjéjét, akkor attól tartani kell. 

Beszélt arról is, hogy a cseh és szlovák mutáns bizonyítottan a brit variáns továbbmutálódott változata, tehát szerinte egyik sem okoz súlyosabb megbetegedést, mint az eredeti. Kiemelte, Szlovákia azzal a problémával küzd most, amivel a magyar egészségügynek tavaly decemberben kellett szembenéznie, mert – mint arra felhívta a figyelmet – a halálozási arány lakosságarányosan a szlovákoknál a legmagasabb az egész világon, és az elmúlt 14 napban innen azonosították átlagban a legtöbb új fertőzöttet.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla