Heroinkereskedőket fogtak Budapesten

2021.02.24. 11:21

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy szerb és két magyar férfi ellen kábítószer-kereskedelem bűntette miatt – adta hírül az MTI.

Egy 67 éves szerb férfi közel két évig kábítószerek, elsősorban heroin nagykereskedelmével foglalkozott Budapesten. A kábítószert társa, egy 66 éves magyar férfi XIV. kerületi otthonában tartották, amiért cserébe havonta 40 ezer forintot (összesen legalább 760 ezer forintot) fizetett neki.

A szerb férfi a lakásban készítette elő a heroint, amit adalékanyaggal hígított fel. Ezeket viszonteladásra kínálta a harmadik félnek, köztük egy 45 éves magyar férfinak, aki legalább 10-14 naponta vásárolt tőle heroint.

A szerb férfi maga intézte a szállítást, az átadást és az átvételeket. Később azonban magyar társát bízta meg ezek intézésével, de az utasításokat továbbra is ő adta.

A magyar férfi 2019 márciusában telefonon megkereste a másik két férfit, hogy újabb heroinadagot venne. Az átadás egy III. kerületi parkolóban történt meg, amikor a mintegy 200 gramm heroin vételáraként a magyar férfi 1,2 millió forintot adott át. A vádlottakat a helyszínen elfogták a rendőrök. A XIV. kerületi lakásból több kilogramm herointartalmú anyagot és annak hígítására használt adalékanyagot, valamint nagy tisztaságú kokaint foglaltak le.

A Fővárosi Főügyészség kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat a három férfi ellen, a letartóztatásukat is kérelmezték.