Böjt után diéta: húsvétra megdrágul a hús

2021.02.25. 20:05

Nem csak a tojás, a hús ára is emelkedhet. Bár a sertéshús ára több mint 6 százalékkal olcsóbb, mint egy éve, a baromfi pedig nagyjából ugyanannyiba kerül a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai alapján. 

Az RTL Klub Híradója szerint a sertés, a baromfi, a kolbász és a libamáj is drágul, legalábbis ezt tudták meg a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara alelnökétől. Éder Tamás azt mondta, hogy a következő egy évet fokozatos, de folyamatos árnövekedés fogja jellemezni. 

Ennek oka a takarmányok árának növekedése lehet, érdekesség az ügyben, hogy egyébként az ágazat szereplői inkább az árak csökkenésére számítottak, miután tavaly rekordmennyiségű kukoricát takarítottak be a gazdák. Ezzel szemben Kínában nagyot nőtt a kereslet, a világpiaci árak ennek következményeképp meg is nőttek, ez pedig könnyen feltűnhet a hazai árakban is. 

Táplálkozási reformok jöhetnek és mehetnek, a KSH adatai szerint a magyar emberek szeretik a húst, ugyanis 2019-ben az egy főre jutó fogyasztás egy évben közel 70 kilogramm volt. Ez nagyjából nyolc százalékkal több, mint az azt megelőző évi fogyasztás.   • Hírek
  • Lakáshitel