Karácsony Gergely: normális országban nem lenne hír, hogy átlátható a Lánchíd közbeszerzése

2021.02.26. 19:14

Jogszerűen történt a Lánchíd felújítására vonatkozó szerződés megkötése, az eljárás folyamata kielégítette az átláthatóság és a tisztességes eljárás kívánalmait a Transparency International jelentése szerint – tájékoztatta az MTI-t a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A jelentés szerint a BKK a törvényi előírásoknak megfelelően választotta meg a közbeszerzési eljárás fajtáját, az eljárást megindító felhívás és az egyéb dokumentumok a jogszabályoknak megfeleltek, valamint a gazdasági szereplőkkel való kommunikáció módja és formája a törvényben előírtaknak megfelelően történt – olvasható a BKK közleményében.

Közölték: a Transparency International megállapította, hogy a közbeszerzési eljárás záró, a szerződés megkötésére irányuló szakasza jogszerűen történt, és kielégítette az átláthatóság és a tisztességes eljárás kívánalmait.

2021-re talán már elszoktunk attól, hogy lehet átláthatóan és tisztességesen eljárni egy sok-sok milliárdos közbeszerzésnél. Pedig ez lenne az alap. Egy normálisan működő országban ez nem lenne hír. A politikusoknak az ország, az emberek szolgálata a feladata, nem pedig a haverok, rokonok zsebének tömése. És ez még akkor is így van, ha a milliárdos oligarchák és vejek korában ezt nehezen hisszük

– ismertette a jelentést Facebook-oldalán Karácsony Gergely főpolgármester.