Gyerekrajzokat vár a BKV

2021.02.26. 18:44

Alkotói pályázatot hirdet a gyerekek számára a BKV, a Gördülő játszóház címet viselő kiírásra a pályamunkákat március 31-ig lehet elküldeni – közölte a Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV Zrt.) pénteken az MTI-vel.

A pályázat célja, hogy a kisgyermekek fantáziájának, alkotótehetségének segítségével a játszóbusz külső felülete olyanná legyen alakítható, amely valóban tükrözi a gyermekek elképzeléseit a színes városi forgatagról és a közösségi közlekedésről. A szervezők a BKV és a közösségi közlekedés témájában készült festett vagy rajzolt, kötetlen stílusban készült alkotásokat várnak a pályázatra – olvasható a közleményben.

Mint írják, a jelentkezőket az óvodások (3-7 évesek) és az alsó tagozatosok (1-4. osztályosok) korcsoportokból várják. A gyerekek a 4 évszak – egész évben közlekedünk; az Álomjárat – ha én tervezném a kedvenc járművemet...; valamint az Unokáink is fogják látni – hogyan közlekedünk 100 év múlva című témák közül választhatnak. A pályamunkákat A4-es méretben kell beadni, elkészítéséhez bármilyen technika (grafit- vagy színes ceruza, zsírkréta, filctoll, tempera, vízfesték) használható. Minden alkotó kategóriánként csak egy művel nevezhet a pályázatra.

A legjobb munkákat akár a játszóházzá alakított dupla csuklós Van Hool AGG 300-as típusú játszóbusz külső felületén is láthatják majd az érdeklődők. A díjazottak különleges BKV-s ajándékcsomagot kapnak. A beérkezett rajzokat a BKV Zrt. Társasági Kapcsolatok Iroda munkatársaiból álló zsűri értékeli. A művekre április 6-tól április 16-ig lehet majd szavazni a vállalat közösségimédia-oldalán – áll az összegzésben.