Arra kéri a szülőket a balassagyarmati polgármester, hogy ne vigyék a gyereket iskolába

2021.02.26. 19:40

Az ATV híradója szerint helyettesítő háziorvosokkal oldják meg az oltást azokon a településeken, ahol a praxisokban nincsen állandó ellátás. A regisztráltak közül sokan azt hiszik, hogy azért nem jutnak oltáshoz, mert nincs állandó orvosuk.

Közben már van olyan település is az országban, méghozzá Balassagyarmat, ahol a polgármester, Csach Gábor arra kérte a szülőket, hogy ne vigyék a gyerekeket iskolába.

Fertőződnek az intézményeink is. A bölcsődében 1 covidos gyermek érintett, 8-an vannak otthon. A Játékvár óvoda Kék csoportjában a nevelőkkel együtt február 26-ig 24 gyerek és felnőtt van karanténban. A Tankerület és a Kormányhivatal tájékoztatója szerint a Szabó Lőrinc iskolában 1 tanár, a Balassiban 2 tanár és 1 diák, a Dózsában 3 diák, illetve február 26-ig a teljes 3. a osztály (24 diák ill. pedagógus) van karanténban. A Zeneiskolában 1 tanár lett covidos. Teljesen feleslegessé válik minden szigorítás, bezárás, tilalom, ha bárki betegen dolgozni megy, vagy a gyermekét ilyen esetben iskolába/óvodába/bölcsődébe viszi (az óvodai csoportunk emiatt zárt be!). Ez egyszerűen otromba felelőtlenség, más életével és egzisztenciájával való hazardírozás!

 üzente a lakosságnak a település vezetője.  • Hírek
  • Csok