Bezárnak a plázák és az iskolák?

2021.02.27. 08:53

A Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője, Galgóczi Ágnes a Hír TV műsorában arról beszélt, hogy meg kellene fontolni a plázák rövid időre történő bezárását.

A legfontosabb a kontaktusok számának csökkentése az emberek között. A közösségek találkozását kell csökkenteni, rendezvényeket már rég nem tartunk, de például az üzletek nyitvatartását esetleg egy kéthetes periódusra lehetne korlátozni azzal, hogy csak a létfontosságú élelmiszerüzletek, gyógyszertárak, bankok, posták maradjanak nyitva. Azt gondolom, ez indokolt lenne, hiszen a plázákban az emberek ott vannak. Már egy ilyen rövid lezárási időszak is komoly eredményeket hozhat

– mondta Galgóczi Ágnes. 

Az osztályvezető szerint a járványügyi adatok azt mutatják, hogy a gyerekek körében erőteljesen terjed a fertőzés, így az alsó tagozatosok számára is érdemes lenne bevezetni a digitális oktatást:

Most elég lenne egy kéthetes periódus, ezalatt a védőoltásokkal nagyon gyorsan tudnánk haladni. Ez így hatékony lenne, és a járvány megfékezését szolgálná!

Kapcsolódó

Müller Cecília: Fürdőbe maszkkal, plázába csak tudatosan menjünk

A tisztifőorvos azt kérte a krónikus betegektől, hogy tartsák karban a krónikus betegségüket.  • Tippek
  • Hírek