Márki-Zay: Ha Dobrev Klára nyerné az előválasztást, Orbán Viktor marad a miniszterelnök

2021.02.27. 09:18

Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere elmondása szerint azért van még mindig az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek között, mert kritikusan fontosnak tartja, hogy milyen az egyes jelöltek elutasítottsága.

Kapcsolódó

Ha nincs más, Márki-Zay Péter elindulna Lázár János ellen 2022-ben

A Mindenki Magyarországa Mozgalom tizenhét civil jelöltjét ajánlja az ellenzéki előválasztásra.

A politikus az ATV műsorában arról is beszélt, hogy az általa is támogatott Karácsony Gergely első helye természetes, hiszen az ország legnagyobb településének polgármestere, aki mögött két parlamenti párt is áll. Szerinte ha mindenki a saját magához közel álló jelöltet választaná, akkor Dobrev Klára végezne az élen az előválasztáson, ami mindenkinek, a DK-szavazóknak is káros lenne, hiszen akkor Orbán Viktor maradna a miniszterelnök.

Úgy véli, hogy a Mindenki Magyarországa Mozgalomnak (MMM) 106 egyéni jelöltje lesz az országban az előválasztáson. Márki-Zay Péter megerősítette, hogy Zuglóban Hadházy Ákost támogatják, aki az MMM alapító tagja. Ő maga azért vállalja az országgyűlési képviselő-jelöltséget Hódmezővásárhely és Makó térségében, mert nem lát mást, aki érdemi kihívó lenne Lázár Jánossal szemben.

Kapcsolódó

Ki lesz az ellenzék miniszerelnök-jelöltje?

Három név hangzik el legtöbbször a nyilvánosságban. Mindhárom mellett és ellen is szólnak erős érvek.  • Hírek
  • Bankszámla