Legyen óvatos, ha csíkos kismalacot lát az erdőben

2021.02.28. 14:30

Óvatosságra inti a túrázókat az Agrárminisztérium (AM) a vaddisznók ellési időszaka miatt – írja az MTI. 

Az AM vasárnap a Facebook-oldalán figyelmeztette a kirándulókat és a túrázókat, hogy legyenek óvatosak, ha csíkos kismalacot látnak, mert már tart a vaddisznók ellési időszaka, és ilyenkor a kocák különös gonddal vigyázzák a kismalacok életét – keményen fellépnek, ha vélt vagy valós ellenséget észlelnek a közelükben. Fontos tehát, hogy a turistautakról ne térjenek le a túrázók, a kutyát pórázon sétáltassák a kirándulók, és sötétedés előtt mindenki hagyja el az erdőt.

Kapcsolódó

Íjászok küzdenek a vaddisznók ellen Budán

Tavaly Újbudán hét vaddisznót lőttek ki íjjal, egyet autó gázolt el, miközben a vadőrnek egyre több dolga akad a rókákkal is.

Ha valaki anyakocával és malacaival találkozik, lehetőség szerint el kell sétálni, hagyni kell, hogy a konda békésen elszaladjon. Ha az országúton ugrik a jármű elé egy vad, fékezni kell, és meg kell várni, amíg átkel az úton. Számítani kell arra is, hogy a kocát a konda többi tagja vagy a kandisznót a többi társa is követheti.

Kapcsolódó

Rögzítette a vaddisznó elgázolását a fedélzeti kamera

A vadállat nem élte túl az ütközést, az autó totálkáros lett.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás