Hatalmas a káosz, rengetegen felmondtak a tatabányai megyei kórházban

2021.03.01. 20:06

Felmondott az összes közalkalmazott orvos munkavállaló a Szent Borbála Kórház sürgősségi osztályán. Többen távoztak a radiológiáról, többek között az osztályvezető, a kardiológián az osztályvezető főorvoson kívül két rezidens maradt, gond van a nefrológián is, alig maradt orvos, a pszichiátrián a nővérek távoztak – ezt írta Kunetz Zsombor Facebook-oldalán. Az egészségügyi szakértő levonta a konzekvenciát is: működésképtelenné vált a kórház.

Az egészségügyi dolgozóknak március 1-jén éjfélig kell aláírniuk az új munkaszerződést, amivel átlépnek az egészségügyi szolgálati jogviszonyba, és tovább dolgozhatnak a közellátásban. Korábban az Index is írt arról, hogy például Debrecenben és Nyíregyházán is tiltakoztak az orvosok az új szerződés aláírása ellen, az ugyanis több ponton nem volt egyértelmű az alkalmazottak számára. Hétfőn az Index Kibeszélő című műsorában Kincses Gyula azt mondta, hogy kell még finomítani a rendszeren. 

Közben a budapesti Szent Imre Kórház intenzív osztályán már le is kapcsolták a villanyt. Az intézmény intenzív osztályának dolgozói a Facebookon búcsúztak el.  

Követni fogja az orvosát, ha csak magánpraxisban rendel?

 • 13988
  Ne vonjanak le a fizetésemből egészségügyi adókat, és akkor oda megyek, ahova jónak látom.
 • 6532
  Eddig sem volt pénzem magánorvosra, azután sem tudom megtenni.
 • 4639
  Természetesen igen.
 • 4161
  Ha nagyon sürgős, és hosszú a várólista, akkor mindenképpen.
 • 2625
  Csak a fogorvosomat/ nőgyógyászomat.