Kocsisort előző személyautó borított fel egy furgont Rábafüzesnél

2021.03.01. 16:59 Módosítva: 2021.03.01. 18:38

A rábafüzesi határátkelő irányába tartott a 8-as főúton egy személykocsi, amelynek a vezetője egy hosszú gépjárműoszlop előzésébe kezdett. Már négy járművet elhagyott, amikor a sor elején haladó kisteherautó megpróbált bekanyarodni az út túloldalán lévő telephely irányába. A nagy sebességgel érkező személykocsi fékezett, de már nem tudta elkerülni a balesetet és beleszállt az éppen keresztbe álló járműbe, amely az ütközéstől az oldalára borult.  

A Körmend és Rábafüzes közötti útszakaszon az autóút építése miatt sok helyen sebességkorlátozás van érvényben. A baleset helyszínén 90 kilométer per óra a megengedett sebesség, de a 112press.hu értesülése szerint 

a SZEMÉLYAUTÓ SEBESSÉGMÉRŐJE SZÁZAS TEMPÓNÁL AKADT KI. 

Vezetője az elsődleges adatok alapján nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedett. A teherkocsi sofőrjét nyolc napon belül gyógyuló sérüléssel vitték kivizsgálásra kórházba. 

Miután a körmendi tűzoltók kerekeire állították a teherautót és letakarították a törmeléket az útról, a rendőrség egy sávon elengedte a több kilométeresre duzzadt kamionsort. A forgalom csak a délutáni órákra állt helyre teljesen. A rendőrök a helyszínelés ideje alatt az Ausztria felől érkezőket Szentgotthárdnál Rönök felé, a Rönök felől érkezőket pedig Csörötnek felé irányították.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport