Gyermekekkel foglalkozó társadalmi szervezetben dolgozott az érdi pedofil férfi

2021.03.02. 10:20

Az Érdi Járási Ügyészség szexuális kényszerítés és gyermekpornográfia miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki kiskorúakat próbált rávenni szexuális cselekményekre és arra, hogy magukról meztelen képeket küldjenek neki.

A Pest Megyei Főügyészség közölte, hogy a férfi egy gyermekekkel foglalkozó társadalmi szervezetben dolgozott korábban. Internetes csevegőoldalon tartotta velük a kapcsolatot, és ezt arra használta fel, hogy magát is hasonló korú fiúnak vagy lánynak kiadva kiskorúakkal ismerkedjen meg. 

Ezen beszélgetések során kifejezetten a nemi vágy felkeltésére szolgáló kommunikációt folytatott a kiskorúakkal 

– fogalmazott a főügyészség.

2019 nyarán az egyik fiútól szexuális tartalmú fotókat szerzett, majd azzal fenyegette meg, hogy ha nem küld neki újabbakat, vagy nem hajlandó vele is hasonlókra, akkor a már birtokában lévő képeket nyilvánosságra hozza. A találkozót az akadályozta meg, hogy a fiú szüleinek tudomására jutott a férfi szándéka. 

Az elkövető informatikai eszközein az eljárás során több száz, 3 és 14 éves kor közötti gyermekről készült szexuális tartalmú fényképet és videófelvételt foglaltak le az ügyben eljáró érdi rendőrök.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport