Müller Cecília nem követett el bűncselekményt az ORFK szerint

2021.03.02. 21:11

„A cselekmény nem bűncselekmény” – erre hivatkozva utasította el Szél Bernadett független parlamenti képviselő Müller Cecília országos tiszti főorvos ellen hivatali visszaélés gyanúja miatt tett feljelentését a rendőrség, írja a Magyar Hang.

Korábban Hadházy Ákos egy 17 milliárd forintos uniós projekt dokumentációjára volt kíváncsi, ezért levelet írt a Nemzeti Népegészségügyi Központnak (NNK), viszont az intézet 15 napról 45-re hosszabbította meg a válaszadás határidejét. A hivatalos indoklás szerint azért, mert a kérés teljesítése veszélyeztetné a járványügyi védekezést.

Ezzel Müller Cecília valószínűleg nem teljesen lehetett elégedett, mert a kollégáinak írt egy levelet, ezt alább szó szerint idézzük. 

Kedves Kollégák! Erre nincs egy jobb szövegünk? Ez veszélyezteti a feladatellátást, miért kell beleírni? Egyszerűen miért nem hivatkozunk a jogszabályra, hogy 45 nappal meghosszabbítjuk az adatszolgáltatást, és kész. Köszönöm szépen. Cili

Végül ezután történt, hogy hivatali visszaélés miatt Szél Bernadett feljelentést tett az országos tisztifőorvos ellen. Az országgyűlési képviselő korábban azt írta, hogy Müller Cecília eltévedt levele bizonyíték arra, hogy törvénytelenül tartja vissza a közérdekű adatokat.