A dolgozók kilencven százaléka visszakapcsolta a villanyt a Szent Imre Kórházban

2021.03.02. 07:12

Nincs tömeges felmondás a Szent Imre Egyetemi Oktatókórházban, és a dolgozók 90 százaléka aláírta az egészségügyi jogviszonyról szóló szerződést – ezt nyilatkozta az Origónak az intézmény főigazgatója. Bedros J. Róbert reagált arra is, hogy hétfőn a kórház egyik osztályának távozó dolgozói Facebook-posztban már el is búcsúztak, „lekapcsolták a villanyt”, azt mondta erre, hogy 90 százalék meg „visszakapcsolta a villanyt”. Hozzátette: olyan feltételeket alakítottak ki, hogy a dolgozóknak megéri maradni, illetve úgy módosították a pótlékok rendszert, hogy senkinek ne csökkenjen a keresete. 

Leszögezte, az új jogviszony miatt kizárólag az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztályon került sor nagyobb arányú pályaelhagyásra. Az ott dolgozó 28 orvos közül 4 orvos és két rezidens távozik. Az ápolási területen 54-en dolgoznak, közül 17-en döntöttek a távozás mellett. Megemlíti azt is, hogy a távozók, miután megkapták a végkielégítésüket, magánkórházakban vagy más, állami intézményben dolgoznak tovább, de van, aki pályaelhagyóvá válik. A főigazgató szót ejtett arról is, hogy az érsebészeti területet kellett emberhiány miatt kicsit átszervezni, de ott is zavartalan működik az osztály.

Bedros J. Róbert elmondta azt is, hogy a járvány miatt eddig nem kellett bővíteni a Covid-osztályt, de amennyiben szükséges lesz, akkor átcsoportosítással meg tudják oldani az ellátást. És aláhúzta azt is, hogy minden szükséges eszköz, valamint védőfelszerelés folyamatosan biztosított. 70 lélegeztetőgép és 28 lélegeztetésre alkalmas altatógép mellett, minden szükséges orvosi és ápolói eszköz a rendelkezésükre áll. A szakember szerint a harmadik hullám két-három hetes platófázist követően, húsvét körül csökkenhet. De ez függ attól is, hogy mennyire tudják növelni az átoltottság mértékét. 

Követni fogja az orvosát, ha csak magánpraxisban rendel?

  • 13988
    Ne vonjanak le a fizetésemből egészségügyi adókat, és akkor oda megyek, ahova jónak látom.
  • 6532
    Eddig sem volt pénzem magánorvosra, azután sem tudom megtenni.
  • 4639
    Természetesen igen.
  • 4161
    Ha nagyon sürgős, és hosszú a várólista, akkor mindenképpen.
  • 2625
    Csak a fogorvosomat/ nőgyógyászomat.