Csaknem négy év letöltendőt kapott az állatkínzó, aki három óra szenvedésre ítélte a kutyáját

2021.03.02. 12:12

Három év tíz hónap börtönbüntetésre ítélték azt a férfit, aki az egyik Pápa környéki faluban a sörétes vadászpuskájával kétszer, közvetlen közelről lőtte meg kaukázusi juhászkutyáját – adta hírül a Veszprém Megyei Főügyészség.

A megyei ügyészség beszámol róla, hogy a letöltendő büntetésen túl a Veszprémi Törvényszék hat évre eltiltotta az ebtartástól azt a férfit, aki az engedély nélkül tartott sörétes vadászlőfegyverével kis távolságról kétszer az oldalán meglőtte a kutyáját, majd az állatot a pincébe zárta.

Az eszméletén lévő, és így fájdalmai miatt mintegy három órán át szenvedő, sokkos állapotban lévő ebet a kiérkező állatorvos egyéb lehetőség híján elaltatta.

A férfi ellen azt követően indított polgári pert az ügyészség, hogy a Pápai Járásbíróság a 2020 szeptemberében jogerőre emelkedett ítéletében bűnösnek találta a fent említett tettei miatt.

Az ügyészség közleményéből kiderül, hogy a bíróság a polgári peres eljárás rendelkezéseinek megfelelően az immár alperesi pozícióban álló férfit írásbeli ellenkérelem előterjesztésére hívta fel, aki nem élt ennek lehetőségével, így a Veszprémi Törvényszék tárgyaláson kívül rendelkezett az eltiltásról. 

A bírósági meghagyás jogerős.