Deutsch Tamás: A Fidesz kimondta a királyról, hogy meztelen

2021.03.03. 18:39

Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője az InfoRádió Aréna című műsorában arról beszélt, hogy a Fidesz kilépett az Európai Néppártból:

A 12 fideszes európai parlamenti képviselő párthoz nem tartozó frakcióként folytatja a munkáját. A 13 fős magyar delegáció a negyedik legnagyobb delegáció volt eddig. A KDNP-s Hölvényi György viszont marad. Két évre nyúlt vissza ez a vita, de a néppárti kongresszus által tett ajánlás átverés volt. Nettó elvtelenség történt. 2010 óta minden témában együtt dolgoztunk. Most a Fideszt felfüggesztették, ehhez képest a KDNP-ről szó sincs. A Fideszt állítják pellengére, pedig mi vagyunk az a párt, amely az európai királyi pártról elmondta, hogy meztelen.

Kapcsolódó

Novák Katalin az Indexnek: Az még a jövő zenéje, hogy mi lesz a Fidesszel

A Fidesz alelnöke szerint elfogadhatatlan, hogy a Néppárt a pandémia idején a Fidesz ellehetetlenítésével foglalkozik.

Deutsch szerint az Európai Néppárt tagjai egyre gyengébben teljesítenek, ellentétben a Fidesszel, amely egyre jobban.

Konkrét tudomásunk van arról, hogy több ország delegáltjai is fontolgatják a Néppárt elhagyását. Azt, hogy lesz-e bátorságuk, egyelőre nem tudom megmondani. A néppárti frakcióban jobb szélre kikerülők is hasonló sorsra juthatnak. Bolgár, szlovén, osztrák barátainknak már régóta mondjuk, hogy a jövőben ők lesznek a sorosok. Ugyanaz a recept, ugyanaz a vádaskodás. Belülről szalámizza fel magát a Néppárt. Kevesebb bizottsági tagunk lesz, de így is részt tudunk venni a munkában

– értékelte a helyzetet az európai parlamenti képviselő.

Kapcsolódó

Uniós El Camino: a Fidesz útja a néppárti kilépésig

Bő két évtized után szüntette meg tagságát a Fidesz az Európai Néppárt frakciójában.

Deutsch Tamás arról is beszélt, hogy nem lehet elfogadni, ha a magyar embereket lenézik, másodrangúnak tekintik. A Fidesz a járvánnyal szembeni védekezéssel kíván foglalkozni, „ebben a szánalmas játékban nem akarunk részt venni” – mondta. Szerinte jókor hozták meg a döntést.

Ahol nem látnak szívesen, ott hosszasan ne maradj 

tette hozzá.