Fürjes Balázs odamondott urizáló politikustársainak

2021.03.03. 21:27

Fürjes Balázs Budapest fejlesztéséért felelős államtitkár néhány hete indította el Facebook oldalát, ahol a politikus hetente válaszol videóban az őt követők kérdéseire. Az állampolgárok tabu nélkül kérdezhetnek a kormánypárti politikustól, Fürjes pedig kendőzetlenül válaszol. 

Így történhetett meg, hogy a héten arról kérdezték a fideszes politikust, mit szól a „NER-arisztokrácia bulvárlapokból visszaköszönő, urizáló életmódjához”. Fürjes a videóban azt mondta: 

Van olyan életmód, van olyan luxus, van olyan gyarapodás, amit egy politikus nem engedhet meg magának. Különösen, ha már tíz éve hatalmon van. 

Az államtitkár szerint az embereket joggal bosszantja az urizálás, ezért ha valaki nem tud lemondani a luxusról, a méregdrága órákról, a sportkocsikról, a luxusutazásokról, az egész egyszerűen ne álljon politikusnak. 

Fürjes nem először kritikus a sajátjaival szemben sem, az Indexnek tavaly októberben adott nagyinterjújában megkérdeztük többek között arról is, milyen konzekvenciákat kell levonnia szerinte a saját pártjának az önkormányzati választásokon elszenvedett veszteségekért. Akkor a kormánypárti politikus arról beszélt, jobban oda kell figyelniük a budapestiek véleményére, valamint hogy

nemcsak hogy nem lehetnek gőgösek, fennhéjázók és kivagyiak, de nem is tűnhetnek annak. 

Kapcsolódó

Judapestező zsidózás és cigánygyűlölet: ez az ellenzék ajánlata – Fürjes Balázs az Indexnek

Miért beszél autósüldözésről? Ki lesz a Fidesz 2024-es jelöltje? Drága volt-e a Puskás Aréna? Mi lesz a Ligettel? Nagyinterjúnk Fürjes Balázzsal.  • Tippek
  • Hírek