Kásler Miklós: A járványhelyzet ellenére is történelmi előrelépés az egészségügyben

2021.03.03. 08:48 Módosítva: 2021.03.03. 08:49

A fokozódó járványhelyzet ellenére is történelmi előrelépés valósul meg a magyar egészségügyben. Ennek keretében jelentősen emelkednek az orvosi és szakdolgozói bérek, kivezetésre kerül a hálapénz, valamint különválik a magán- és az állami ellátás – közölte szerdán a Facebookon az emberi erőforrások minisztere.

A fokozódó járványhelyzet ellenére is történelmi előrelépés valósul meg a magyar egészségügyben. Ennek keretében...

Közzétette: Kásler Miklós – 2021. március 2., kedd

Kásler Miklós hozzátette: eközben a kollégák, akik már lassan egy esztendeje küzdenek a frontvonalban a koronavírus-fertőzött betegekért, továbbra is példaértékűen helytállnak. Ugyanakkor számukra is csak az emberek nagyarányú átoltottsága hozhat valódi enyhülést a kimerítő szellemi és fizikai terhelés tekintetében – hangsúlyozta a miniszter a közösségi oldalán. 

Rámutatott: hazánkban, ahogy az oltási hajlandóság, úgy a beoltottak száma és aránya is egyaránt kedvezően alakult az utóbbi hetekben. Ez rendkívül fontos, hiszen minden egyes beadott oltással életet mentünk, az ellátórendszert és az egészségügyi dolgozókat pedig tehermentesítjük – írta.

A 110 ezer állami egészségügyi dolgozó 95 százaléka aláírta az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló szerződést, 5500 dolgozó távozott az állami egészségügyből – számolt be róla az Index. Egy sebészorvos pedig elmondta portálunknak, hogy miért döntött a maradás mellett.