Több helyütt is torlódik a forgalom az autópályákon

2021.03.03. 10:10 Módosítva: 2021.03.03. 10:17

Két-három kilométeres a torlódás az M1-es autópályán a főváros irányába, a Győr-Moson-Sopron megyei Nagyszentjános térségében. Ezenkívül az M0-s autóút keleti szakaszán is lassabb haladásra kell számítani – írja az MTI az Útinformra hivatkozva.

Az M1-es autópályán javítják a burkolatot, ezért a 103-as kilométernél lezárták a külső sávot, a munkaterület mögött 1-2 km-es torlódás alakult ki.

Az M0-s autóút keleti szakaszán, a 38-as kilométernél a szalagkorlátot javítják, a belső sávot elkerítették a forgalom elől.

Itt 4-5 kilométeres a torlódás.

Közölték továbbá azt is, hogy a 8-as főúton, a litéri elágazás és Veszprém között útépítés miatt lezárták a megyeszékhely felé vezető külső sávot.

A terelt szakaszon baleset történt, mindkét irányban nagy a torlódás, akár fél órával is hosszabb lehet a menetidő – írták.

A honlapon azt is közölték, hogy a magyar–román határszakaszon, az M43-as autópályán a Csanádpalota közelében lévő határátkelő előtt is várakozni kell az erős tranzitforgalom miatt. Itt 3 km-es a kilépő kamionsor hossza.

Arra is felhívták emellett a figyelmet a honlapon, hogy a magyar–szlovák határszakaszon, Letkés és Ipolyszalka között jelenleg nem lehetséges az átkelés.

Továbbá közölték, hogy a 21-es főúton, Vizslás és Salgótarján között felújítják a burkolatot, ezért a 48-as és az 52-es km között, a Somoskőújfalu felé vezető oldalon lezárják a belső sávot.