Ráncba szedik az Örs vezér terét

2021.03.04. 14:27

Közbiztonsági és köztisztasági akcióba kezdett csütörtökön a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), hogy megtisztítsa, és szebbé, rendezettebbé, élhetőbbé tegye az Örs vezér terét. A cég megbízásából készült közvélemény-kutatásból többek között kiderült, hogy a BKK-pénztárak közül az Örs vezér terén működők megítélése a legkedvezőtlenebb.

Az utasok, valamint a jegy- és bérletpénztár munkatársainak beszámolói alapján ebben nagy szerepet játszik a téren kialakult rossz közbiztonsági helyzet, a szabályokat áthágó emberek viselkedése, a hajléktalanok jelenléte, továbbá a nagy mennyiségű szemét.

Ráadásul a téren lévő pénztárakban dolgozó BKK-munkatársakat többször érte már inzultus, amivel szemben védtelennek érzik magukat.

Mindezeket figyelembe véve a BKK a hatóságokkal és kerületi szervekkel közös köztisztasági és közbiztonsági akciót kezdeményezett, amely csütörtök reggel indult, és várhatóan két hétig tart.

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. munkatársai már korán reggel nagygépekkel nekiláttak a tér és az aluljáró megtisztításának. A rendészeti tevékenységet végző rendőri és önkormányzati szervek, valamint a szociális munkások pedig fokozott jelenlétükkel és munkájukkal segítették a tér rendbetételét.