Még egy nap tavasz, aztán újra hógolyózhatunk

2021.03.04. 06:11

Csütörtök reggelre helyenként pára, köd képződhet, amely a kora délelőtti órákban mindenhol feloszlik. Napközben a déli tájakon még szinte zavartalan napsütésben lehet részünk, máshol megvastagodó fátyolfelhők szűrhetik a napfényt, de csapadék estig sehol sem várható – olvasható az Időkép előrejelzésében. 

Mint írják, csütörtök este északon néhol egy-egy futó zápor már előfordulhat. Északon, északkeleten és a Dunántúl déli részén megélénkül a délnyugati szél. Hajnalban −5 és +2, délután 13 és 18 fok között alakul a hőmérséklet. Az Országos Meteorológiai Szolgálat is napsütést jósol ma délutánra, majd előbb az északi megyékben, este pedig már délebbre is megvastagodhat a felhőzet – írják, hozzátéve, hogy csapadék ma még nem valószínű.

Éjjel hidegfront érkezik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 18 fok között várható. Késő estére 5 és 10 fok közé hűl le a levegő

– írja a met.hu.

Az Időkép előrejelzése szerint péntekre egy hidegfront hoz lehűlést, napközben az ország déli tájain még 10–14, máshol már csak 3–9 fok várható a legmelegebb órákban. Észak-északnyugat felől többfelé számíthatunk csapadékra: 

az eső, záporok mellett északon havas eső, a hegyekben hó is hullhat.

Jó hír, hogy szombaton sok napsütésre számíthatunk, a felhőátvonulásokból legfeljebb csak az északkeleti határ mentén alakulhat ki átmenetileg egy-egy futó hózápor. Hajnalban helyenként −5 fok alá csökkenhet a hőmérséklet, napközben pedig 4–8 fokra van kilátás.

Vasárnap és hétfőn sok napsütésre, száraz időre számíthatunk. A déli-délnyugati szél többfelé élénk lehet. Reggelente szinte mindenhol fagyni fog. Vasárnap 5 és 9, hétfőn 6 és 12 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet.