Karácsony Gergely: A kormány meghozta az egyedüli helyes döntést

DMARC20210218005
2021.03.04. 16:26 Módosítva: 2021.03.04. 16:33

A főpolgármester is reagált a ma bejelentett lezárásokra a koronavírus miatt. Karácsony Gergely a Facebookon azt írta, hogy a kormány meghozta az egyedüli helyes döntést. Úgy fogalmazott, nem lehetett tovább várni, hiszen csütörtökön hatezer felett az új fertőzöttek száma, 152-en pedig meghaltak. Hozzátette azt is, hogy mindenki türelmetlen, és szeretne szabadulni, de még nem lehet. Ezért mindenkit arra kér, hogy tartson ki.

Karácsony Gergely szerint reményt adhat, hogy egyre többen szereznek védettséget az oltással, de mint azt írta, mindenki érdeke, hogy gyorsabban és szervezettebben történjen az oltás. Emlékeztetett rá: a főváros felajánlotta, hogy oltópontok létrehozásával segíti a kormány munkáját.

Minden készen áll, hogy olyan köztereket biztosítsunk, ahol megtörténhet a budapestiek oltása. Az is nagyon fontos, hogy korlátozó intézkedésekkel párhuzamosan a kormány tegyen meg mindent a veszélybe kerülő egzisztenciák megvédéséért is

– tette hozzá. 

Gulyás Gergely csütörtökön jelentette be az üzletek és a szolgáltatások március 8-tól március 22-ig tartó zárását, továbbá az óvodák, és az általános iskolák április 7-ig tartó bezárását. Az üzletek március 8-tól március 22-ig zárva lesznek, kivéve az élelmiszerboltok, a patikák, a drogériák, benzinkutak, és a dohányboltok is. A magánegészségügy kivételével március 8-tól március 22-ig minden szolgáltatás szünetel.

(Borítókép:  Karácsony Gergely a klub tiszteletbeli elnöke beszédet mond a BVSC-Zugló sportkomplexum geotermikus hőellátó rendszerének avatásán 2021. február 18-án. Fotó:  Mónus Márton / MTI)  • Tippek
  • Lakáshitel