Közös cellába került a soroksári futónő gyilkosa és M. Richárd

2021.03.04. 06:37

Átgondolt stratégia lehet amögött, hogy M. Richárd és R. Szilveszter közös cellában kötött ki – kezdi csütörtöki cikkében a Blikk. A lap értesülései szerint egy zárkában raboskodik a Dózsa György úti gázoló, M. Richárd és a soroksári futónő meggyilkolásával vádolt R. Szilveszter.

A lap arról ír, hogy „a két nehézfiú remekül kijön egymással”. Ezt Németh Zsolt kriminológus is megerősítette, mint mondta, mivel fizikailag közel azonos adottságokkal bírnak, egyikük sem lehet biztos benne, hogy egy összecsapásból ki jönne ki győztesen.

Ezt felmérhették, ezért nem packáznak egymással. És mivel két, a börtönt jól ismerő emberről beszélünk, azt is tudják, hogy a rendbontás milyen fegyelmi eljárásokat, megvonásokat vonhat maga után

– vélekedett a kriminológus. Mint írják, a békés együttélés nem csak a szakember víziója, maga R. Szilveszter is erről számolt be ügyvédjének.

Telefonon beszéltem ügyfelemmel, aki örömmel újságolta, hogy kivel van egy cellában. Állítása szerint teljesen normális a viszonyuk, sőt az is kiderült, több közös ismerősük is van. Szilveszter különben sem egy balhés rab, ameddig nem volt együtt a mostani cellatársával, a fal felé fordulva krimiket olvasott. Még az udvarra sem akart kimenni, annyira elvolt a maga világában

– mondta a férfi ügyvédje, Lichy József.

M. Richárd 2017-ben karambolozott luxusautójával a Dózsa György úton, amikor jogosítvány nélkül, 140 kilométer/órás sebességgel hajtott a forgalmas úton. A balesetben ketten életüket vesztették, M. Richárdot első fokon négy év börtönbüntetésre ítélték. A jogerős ítéletig szabadlábon védekezhetett volna, de annyi szabálysértést követett el, hogy börtönbe kellett vonulnia. 

R. Szilveszter a vád szerint 2013-ban végzett a soroksári futónővel, Kardosné Gyurik Krisztinával. A gyilkost öt évig hiába keresték, végül az hozott áttörést, hogy egy másik bűncselekmény miatt raboskodó R. Szilveszter DNS-mintája egyezést mutatott a helyszínen rögzített anyagmaradványokkal. A hajléktalan életet élő férfi tárgyalása jelenleg is tart, eddig még sosem tett vallomást. Talán M. Richárd mellett „megered a nyelve” – írja a lap.