Polgári Válasz néven párttá alakul az exjobbikos Bencsik János mozgalma

2021.03.04. 11:23

Párttá alakul a Jobbikból távozó Bencsik János országgyűlési képviselő vezetésével tavaly decemberben alapított Polgári Válasz.

Az elmúlt hónapok történései az eddigieknél is világosabbá tették: a keresztény, konzervatív gondolatnak jelenleg hazánkban nincs politikai képviselete. Mozgalmunk indulása óta ugyanakkor számtalan jelzést kaptunk az ország minden részéről, amelyek azt bizonyítják: sokan várják, hogy valaki felemelje a polgári Magyarország zászlaját, amelyet a Fidesz rég eldobott, a baloldali ellenzék pedig soha nem is hordozott. Mi vállaljuk ezt a feladatot

– olvasható a Polgári Válasz közleményében.

Az új ellenzéki párt elutasít minden „sanda összekacsintást a kormánnyal”, ugyanakkor nem csatlakoznak a hatpárti ellenzéki összefogáshoz sem.

Azokat kívánják képviselni, akiket a párt szerint senki más nem képvisel:

a hagyománytisztelő, teljesítményelvű és nemzetben gondolkodó állampolgárokat.

A Polgári Válasz önállóan készül a 2022-es országgyűlési választásokra. Saját listát, az egyéni választókerületekben pedig saját jelölteket szeretnének állítani.

Kilépett jobbikosok hozták létre a radikális Mi Hazánk Mozgalmat és a Volner Pártot is. Kis pártok nagy álmokkal címmel korábban cikket írtunk a kis pártokról és a pártalapítás küszöbén álló mozgalmakról, amelyek nincsenek ott a hatpárti ellenzéki összefogás tárgyalóasztalánál.