Szijjártó Péter: Manfred Weber szégyellje magát

2021.03.04. 07:35

Magyarország külgazdasági és külügyminisztere, Szijjártó Péter alaposan nekiment az Európai Néppárt vezetőjének, Manfred Webernek. Mint arról az Index már beszámolt, a Fidesz mind a 12 európai parlamenti képviselője kilépett szerdán az Európai Néppárt frakciójából, és egyelőre függetlenként folytatják a munkájukat.

Szijjártó Péter szerint Manfred Weber finoman szólva sem a dolgával foglalkozott, vagyis azzal, hogy a koronavírus ellen harcoljon és oltásokat szerezzen be, ehelyett azon munkálkodott, hogy eltávolítsa a Fideszt a néppárti képviselőcsoportból:

Manfred Weber az Európai Parlament legnagyobb frakcióját vezeti. Európában naponta emberek ezrei halnak meg és emberek tízezrei fertőződnek meg a koronavírus miatt. Az európai embereknek oltásra és lélegeztetőgépekre van szükségük: ezek mentenek ugyanis életet.

Ebben a válsághelyzetben az Európai Parlament legnagyobb frakciójának vezetője mivel töltötte munkaidejét? Nos, a legsikeresebb EPP-tagpárt eltávolítását szervezte és az ehhez szükséges bürokratikus trükkökön agyalt.

Itt az ideje, hogy feltegyük a kérdést: az Európai Parlament legnagyobb frakciójának havonta sok ezer eurót kereső vezetője hány munkaórát töltött oltóanyagok beszerzésével vagy bármi mással, ami az európai emberek életének, egészségének, munkahelyének megvédéséhez szükséges?

A külügyminiszter hozzátette:

Manfred Weber szégyellje magát! Jó, hogy végre nem tartozunk olyan frakcióhoz, amit egy ilyen ember vezet.  • Hírek
  • Bankszámla