Alkoholista rendőr erőszakoskodott feleségével, vádat emeltek ellene

2021.03.04. 16:38 Módosítva: 2021.03.04. 16:40

Egy volt rendőr ellen, zaklatás bűntette, folytatólagosan elkövetett kapcsolati erőszak vétsége és magánlaksértés vétsége miatt vádat emeltek Mátészalkai Járásbíróságon – írta az MTI. A vádirat szerint a 48 éves férfi alkoholista volt, és rendszeresen szidalmazta, valamint megalázó megjegyzésekkel illette, sőt bántalmazta is a feleségét.

A férfi és a nő közötti konfliktus egyre nagyobb méreteket öltött. 2020. március 30-án például odáig fajult, hogy a rendőr megrongálta a nő mobilját, azt erőszakosan el is akarta venni tőle. De kergette az udvaron, el akarta venni a nőtől a közös bankszámlához tartozó bankkártyát, és a nő laptopját is eldobta.

A nő végül a fiához költözött, de a férfi ezután se adta fel, megfenyegette, hogy rájuk gyújtja a házat és a feleségét a hajánál fogva húzza haza. 2020 júliusában pedig a lakattal lezárt lemezkapuját gépkocsijával betörte a hát ajtaját, behajtott az udvarra, majd a felesége ajtaján dörömbölt. Ezután ismét felhívta a nőt telefonon és

azzal fenyegette meg, hogy másnap baltával és teherautóval fog visszamenni.

A rendőr emiatt előbb őrizetbe, majd letartóztatásba került, később bűnügyi felügyelet hatálya alatt állt, jelenleg szabadlábon védekezik. A hivatásos szolgálati jogviszonyát a rendőrség méltatlanság miatt időközben megszüntette.