Életfogytiglanit kapott a hajléktalan, aki agyonverte élettársát Zalaegerszegen

2021.03.05. 16:50

Jogerősen életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték azt a férfit, aki 2019 júniusában agyonverte élettársát a zalaegerszegi parkerdőben – közölte a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség.

Azt írták: a Pécsi Ítélőtábla döntése által jogerőssé vált az életfogytig tartó szabadságvesztésről rendelkező elsőfokú ítélet.

A vádirat szerint a többszörösen – korábban emberölés miatt is – büntetett zalaegerszegi hajléktalant 2019 júniusában a zalaegerszegi parkerdőben közös italozás közben feldühítette az, hogy élettársa az ittas állapota miatt nehezen mozgott, ezért a sértettet többször megütötte, megrúgta, illetve megtaposta.

A sérült, magatehetetlen áldozatot utóbb többször újból bántalmazta, végül megfojtotta.

A Zalaegerszegi Törvényszék 2020 júliusában különös kegyetlenséggel és különös visszaesőként elkövetett emberölés bűntette miatt életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte a vádlottat.

Az ítélettel szemben a vádlott és védője ezt követően enyhítésért fellebbezett. A másodfokú eljárásban részben megváltoztatták ugyan az eredeti ítéletet, a vádlottal szemben ugyanis további minősítő körülményként állapították meg, hogy védekezésre képtelen személy sérelmére követte el tettét. 

Egyebekben azonban az elsőfokú ítéletet jóváhagyták, ezzel pedig az jogerőre emelkedett – áll a közleményben.