Hadházy Ákos szerint gyógyszerkísérlet a kínai vakcinával oltani

2021.03.05. 11:35

Hadházy Ákos szerint a kínai vakcina engedélye még az orosz vakcinánál is „botrányosabb fecninek” számít. Az ellenzéki országgyűlési képviselő a Facebookon írt arról, hogy a hatóság elküldte neki a kínai vakcina engedélyét. A dokumentumokat csatolta is a politikus, és kiemeli, hogy a papírokban egyáltalán nincs utalás arra, hogy a vakcina hatékonyságáról vizsgálati eredményeket kaptak volna a szakemberek. 

Amíg az orosz vakcina engedélyénél a második pontban legalább csatolták az hatékonyságról szóló dokumentációt, addig a kínainál ennél a pontnál teljesen másról írnak: azt taglalják, hogy Szijjártó Péter igazolta, hogy már 12 millió embert beoltottak hat nem demokratikus országban, arra nem tértek ki, hogy ez milyen hatékonyságot jelent. Hadházy Ákos leszögezi, hogy

a kínai vakcina lehet jó vakcina, de egyelőre semmilyen hiteles eredmény nincs arról, hogy milyen hatékonyságú, különösen a 60 év felettiek esetében.

Szót ejt arról, hogy populáció szinten eredmény, ha 40-50 százalékos védettséget ad, az egyén szintjén ez azonban nem megnyugtató. Hozzáteszi: a hatékonyságról szóló hiteles dokumentáció nélkül ezzel oltani tömegeket gyógyszerkísérlet.