Orbán Viktor posztolt, nagyon fontos bejelentésre készül

2021.03.05. 06:38

További szigorításokat rendelt el az Orbán-kormány. Csütörtökön a Kormányinfón Gulyás Gergely jelentette be, hogy március 8-tól április 7-ig bezárják az iskolákat, óvodákat, és két hétre az üzletek sem nyithatnak ki. Március 8-tól március 22-ig pedig minden szolgáltatás szünetel, de a magánegészségügyet igénybe lehet venni. Az intézkedés-sorozatot a koronavírus-járvány harmadik hulláma elleni védekezéssel indokolták.

A szigorítások egyelőre még több ponton nem világosak. A részletszabályokról is csak annyi derült ki tegnap, hogy a bankok és a dohányboltok nyitva maradhatnak, és a korábbival ellentétben viszont a kaszinóknak be kell zárni.

Az Index úgy értesült, hogy Orbán Viktor további bejelentésekre készül a hagyományos péntek reggeli rádióinterjúban, utána pedig a Magyar Közlönyben megjelennek a szabályozás további részletei. A miniszterelnök tehát 7:30-tól hallható a Kossuth Rádióban, de reggel fél hét előtt már kitett egy szűkszavú Facebook-posztot arról, hogy részt vett az operatív törzs pénteki ülésén.