Hamisítványgate: mindenki cáfol mindenkit

2021.03.05. 16:12 Módosítva: 2021.03.05. 18:03

Hadházy Ákosnak ismét sikerült meglepnie az internet népét. Facebook-bejegyzésében arról ír, hogy nyilvánosságra került a legújabb (március 5-i) szigorításokról szóló kormányrendelet, és nem is akárhogyan, hanem egy autóalkatrész-üzlet honlapján a Magyar Közlöny helyett. 

„A kormánynak még a szigorítások bejelentésének módjával is sikerül szembeköpnie a magyarokat. Miközben mindenki tanácstalanul várja a szigorítások részleteit a Közlönyben, egy AUTÓALKATRÉSZ-BOLT HONLAPJÁN MÁR MEG IS JELENT” – fogalmaz a politikus a bejegyzésben, amelyet alább mutatunk.

A szigorítások csak akkortól hivatalosak, ha azok megjelennek a Magyar Közlönyben. Ez egyébként ma meg is megtörtént, miután Orbán Viktor miniszterelnök néhány órával korábban bejelentette közösségi oldalán, hogy aláírta a rendeletet

Hamisítványról beszél a Kormányzati Tájékoztatási Központ

A közlöny megjelenését követően a Kormányzati Tájékoztatási Központ azt írta Hadházy Ákos posztjára reagálva, hogy „a baloldali képviselő az öt perc hírnév érdekében ismét hazudott. Az általa beharangozott dokumentum ugyanis egy hamisítvány, nem ugyanaz, mint ami a Magyar Közlönyben megjelent. Ismételten kérjük a Gyurcsány vezette baloldalt, hogy ha már a védekezést nem segítik, legalább ne hátráltassák azt álhírek gyártásával”.

Korábbi verzió lehet a Hadházyhoz került példány

Miután megjelent az Indexen a Kormányzati Tájékoztatási Központ közleménye, Hadházy Ákos e-mailben kereste meg szerkesztőségünket, és közölte, hogy a birtokában lévő PDF-fájl metaadataiból kiderül, hogy a ma reggel készült dokumentum a később a Magyar Közlönyben megjelent rendelet egy korábbi verziója. Hangsúlyozta, hogy a posztban nem hamisítvány szerepel. 

Köszönöm, ha tájékoztatja az olvasókat arról, hogy a Kormányzati Tájékoztatási Központ – finoman fogalmazva – nem fejtette ki az igazság minden részletét

– zárta sorait a képviselő.