Tíz perc alatt elkapták a tolvajt a rendőrök

2021.03.06. 13:22

Pénteken egy nő különböző salgótarjáni üzletekből lovasított meg néhány dolgot, a rendőrök a helyszíneken kapott adatok alapján azonosították és tíz percen belül elfogták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 35 éves helyi lakost – írja a police.hu.

A nő pénteken délután három óra körül a megyeszékhelyen az egyik dohányboltban a pult mögötti polcról magához vett három doboz cigarettával megkísérelt távozni, amikor az eladó a karját megfogta, és felszólította a termék kifizetésére.

A terhelt ekkor az eladót félrelökte és az áruval a helyszínről távozott.

A gyanúsított pár perccel később egy közeli élelmiszerboltba ment be, ahol csokoládét és különféle édességet, előre csomagolt élelmiszert vett magához és azokkal szintén fizetés nélkül távozott.

A nőt a tulajdonos az utcára követte, felszólította az áru kifizetésére, ekkor a terhelt vele dulakodott, majd az áru egy részével a helyszínről elmenekült.

Megállapították azt is, hogy a nő a megyeszékhelyen az elmúlt időszakban több bolti lopás elkövetésével is megalapozottan gyanúsíthatóvá vált, amely ügyekben az eljárások folyamatban vannak.

A rendőrök a nőt Salgótarjáni Rendőrkapitányságra előállították, két rendbeli rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették és előterjesztést tesznek a letartóztatásának indítványozására.