Megszűnt az ellenzéki többség Szekszárdon

2021.03.09. 10:27

Kilép az ellenzéki frakcióból és függetlenként folytatja tovább a politizálást a párbeszédes Zaják Rita önkormányzati képviselő – közölte a politikus a Facebookon. A lépéssel megszűnt a városban az Éljen Szekszárd ellenzéki frakció többsége. A politikus azt írta:

Közéleti tevékenységem eddigi legnehezebb döntését hoztam meg a mai napon. Kiléptem az Éljen Szekszárd Egyesület frakciójából, a jövőben független önkormányzati képviselőként fogok tevékenykedni Szekszárdért, az itt élő emberekért. 

Tisztelt Szekszárdiak, kedves Ismerőseim! Közéleti tevékenységem eddigi legnehezebb döntését hoztam meg a mai napon....

Publiée par Zaják Rita sur Lundi 8 mars 2021

Döntésének pontos okát nem kívánta részletezni, csak annyit közölt:

elegem lett a teljesen értelmetlen, sokszor mocskos politikai csatározásokból, és úgy érzem, hogy ezzel a döntésemmel tudok még hasznosabb polgára lenni városomnak.

Hozzátette, hogy „ezután is tisztességgel, becsülettel és szívvel-lélekkel” fogja végezni munkáját.

Volt frakciótársai közül Bomba Gábor, az Éljen Szekszárd Egyesület vezetője, egyben önkormányzati frakcióvezetője Facebook-bejegyzésében úgy értékelte a helyzetet:

Sajnos a történelem ismétli önmagát. Zaják Rita egyszer már elárulta a szekszárdiakat, amikor a mandátumát megtartva elhagyta az őt jelölő pártot, aminek listájáról bekerült. Most ugyanez történt: elárulta azokat a szekszárdiakat, akik hisznek az Éljen Szekszárd programjában.

BEJELENTÉS Eddig arra vártunk, hogy az érintett adjon magyarázatot tettére. Ugyan ez nem történt meg, de mivel döntését...

Publiée par Bomba Gábor Szekszárd sur Lundi 8 mars 2021

Emlékeztetett: a politikus 2019 októberében saját választókerületében alulmaradt az önkormányzati választáson, és pártja, a PM kérte, hogy a lista elején szerepeljen, „így az Éljen Szekszárd Egyesület programjára voksolók töredékszavazataiból jutott közgyűlési mandátumhoz”.

A frakcióvezető azt is sérelmezte, hogy a vita Zaják Rita és a frakció között sosem volt szakmai jellegű. Azt kérte számon rajtuk, hogy miért nem lett már a választások után alpolgármester.