TikTok-oldalt indított a XVIII. kerületi önkormányzat

2021.03.09. 15:04

Pestszentlőrinc-Pestszentimre önkormányzata hétfőn újabb közösségi oldalon jelent meg, méghozzá a fiatalok körében népszerű videómegosztó oldalon, a TikTokon. Sajtóközleményében az önkormányzat azt írja, hogy a pandémiás időszak ellenére is szeretne kapcsolatot teremteni a kerületben élő fiatalokkal, ezért döntöttek a hivatalos TikTok-oldal létrehozása mellett. Állításuk szerint igyekeznek jelen lenni azokban a virtuális közösségi terekben, ahol a tizenévesek is jelen vannak.

Az önkormányzat már az első TikTok videóját is közzétette:

@bp18_tiktok

Kövess minket és less be a kerületünk életébe... 🤫🌲🏘 #XVIII #érdekességek #foryou #Budapest #titkok #programok #fiatalok

♬ eredeti hang - tiktok bp18

Szaniszló Sándor  polgármester, a Demokratikus Koalíció politikusa azt nyilatkozta, hogy a koronavírus-járvány kezdete óta a fiatalokra súlyos teher nehezedik: 

a digitális oktatás és a távolságtartás megkövetelése mellett a megszokott diákélet gyakorlatilag megszűnt.

Ebben az időszakban kiemelten fontos, hogy odafigyeljünk a fiatalokra. A TikTok-csatornánk megfelelő felület lesz arra, hogy napi szintű kapcsolatot tartsunk velük – közölte a polgármester.

Azok a programok, amelyek keretein belül hagyományos módon meg tudjuk ismertetni a kerületet a fiatalokkal, a világjárvány miatt sorra elmaradnak. A TikTok-csatornánk többek között erre a problémára is választ ad!

– emelte ki Nagy Károly, ifjúsági ügyekért felelős tanácsnok, a projekt felelőse.