Részegen akart a sor elejére tolakodni a dohányboltban, verekedés lett belőle

2021.03.10. 09:13

Egy ittas férfi tavaly nyáron egy esztergomi dohányboltban megelőzte a sort, és így akart vásárolni, ám ezt a sorban állók közül néhányan szóvá tették neki, és a szóváltást követően összeverekedett vitapartnereivel. A rendőrök kiderítették az agresszív férfiről, hogy nemcsak üzletekben szeret verekedni, hanem a vele egy háztartásban élő, hetvennégy éves édesanyját napi szinten szidalmazta és rendszeresen bántalmazta – tudatta az Esztergomi Járási Ügyészség

Az ügyészség beszámol róla, hogy a férfi 2020. augusztus 29-én szerette volna várakozási idejét lerövidíteni egy dohányboltban, és a várakozók sorát megkerülve a pultoshoz lépett, aki jelezte, hogy ittas személyt nem szolgálhat ki, és kérte, hogy hagyja el az üzletet. A férfi erre üvölteni kedzett a pultossal, akit szidalmazott, illetve támadólag gesztikulált, és idegesen fel-alá járkált. Eközben egy férfi és egy nő a pultnál vásároltak, és megzavarta őket a részeg randalírozása, ezért szóvá tették azt. Több se kellett az ittas férfinek, aki folytatta az üvöltözést a nővel és a vele lévő férfival, miközben indulatosan közelített feléjük. A szavait tettek követték, és ellökte az őt megszólító férfit, aki felpattant, és egy alkalommal arcon ütötte a részeget, aki az ütés hatására a földre esett. Ezután az üzleten kívül folytatódott a történet, a nő és a vele lévő férfi éppen kifelé tartottak a boltból, amikor az ittas támadó felállt a földről, és megpróbálta megütni a nőt, miközben nekitolta a pulton lévő plexifalnak. Az asszony védelmére kelt férfit egyszer megütötte az elkövető. Végül egy harmadik férfi állította le az ittas férfit, aki az utcáról beszaladva lefogta őt, és a rendőrök kiérkezéséig ártalmatlanította.

A férfiról kiderült, hogy nem megy a szomszédba az agresszióért, és 2019 decemberétől 2020. március 28-ig az esztergomi lakásban a vele egy háztartásban élő, hetvennégy éves édesanyját napi szinten szidalmazta, valamint rendszeresen bántalmazta, és nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket okozott neki. A férfi előszeretettel ütötte az édesanya szemét és karját, illetve nem riadt vissza attól sem, hogy falnak lökje. Ezek miatt az édesanyjának a bal szeme alatt hámhorzsolása, bevérzése keletkezett, a jobb kezének középső ujja megduzzadt, és eltört a bal karja.

Az ügyészség indítványozta, hogy az Esztergomi Járásbíróság a férfit halmazati büntetésül börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélje.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport