Világhír lett a fecskendős magyar csokinyuszikból

2021-03-10T123105Z 937571381 RC2B8M9TCIY8 RTRMADP 3 HEALTH-CORON
2021.03.10. 20:55

A Reuters hírügynökséghez is eljutott Rimóczi László lajosmizsei cukrászmester új találmányának híre, a koronavírus-járványból történő kilábalást jelképező csokinyúl. A védőoltást tartó nyúl szili­konformába kiöntött csokoládévakcinát tart mancsai­ban, aminek ezüst ételfestékkel ad a valódihoz hasonlító színt. 

Bár benne vagyunk a járvány harmadik hullámában, javában zajlik a védőoltások beadása is. Nem a szájmaszkot, vagyis a védekezést akartam hangsúlyozni a vakcinás húsvéti nyuszival, hanem a jövőt, ami a védettség és a járványból való kilábalás. A vakcina a reménysugarat jelképezi

– fogalmazta meg új termékének üzenetét a cukrászmester a baon.hu-nak. 

Nem ez az első alkalom, hogy a lajosmizsei cukrászmester kreativitása bejárja a belföldi és a külföldi sajtót. Az év végi ünnepek előtt megalkotott maszkos mikulás a Magyar Édességgyártók Szövetsége elismerését is elnyerte.

Rimóczi László az újítással vidámságot akart vinni vásárlóinak életébe, ami sikerült is, hiszen a Maszkos Mikulás hatalmas népszerűségnek örvendett. Vélhetően a fecskendős nyuszival sem lesz ez másképpen. 

(Borítókép: Szabó Bernadett / Reuters)