Idén még nem volt ennyi napi halottja a koronavírusnak

2021.03.10. 07:59

5653 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 480 860 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 179, többségében idős, krónikus beteg, így a halottak száma 16 325 főre emelkedett. A gyógyultak száma jelenleg 340 844 fő, de az aktív fertőzöttek száma is már 123 691 főre emelkedett – olvasható a koronavirus.gov.hu oldalon.

8348 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 844-en vannak lélegeztetőgépen. Az oltási program rendben, ütemezetten zajlik, Magyarország már a második az uniós átoltottsági ranglistán. Egy nappal korábban 6494 új fertőzöttet regisztráltak. Meghalt 158, többségében idős, krónikus beteg. Kórházban tegnap 8270 beteget ápoltak, közülük 833-an voltak lélegeztetőgépen.

Folyamatosan zajlik az oltás, már 1 107 791 fő a beoltottak száma, ebből 317 906 fő már a második oltását is megkapta. A járvány harmadik hullámának felszállóágában egyre nő az aktív fertőzöttek és a kórházi betegek száma.

Az Orbán-kormány ezért hétfőtől újabb szigorító intézkedéseket vezetett be. Ezek két hétig, azaz március 22-ig vannak érvényben. A többi között például mindenhol kötelező lett a maszkviselés. Az esti kijárási korlátozást sem oldották fel, este 8 óra és reggel 5 óra között tehát csak az tartózkodhat az utcán, aki dolgozik, de ezt igazolnia is kell. 

Orbán Viktor múlt hét pénteken a Kossuth rádióban azt mondta, hogy a járvány harmadik, minden eddiginél agresszív hullámában akár 15–20 ezer, kórházban ápolt betegre is számítanak a következő hetekben. A miniszterelnök és a szakemberek jóslata úgy tűnik, bejött, egyre több kórház telik meg koronavírusos betegekkel.

Ahogy azt kedden az Index is megírta, a hatvani kórházban annyi a koronavírusos beteg, hogy elfogytak a szabad helyek, a debreceniben pedig új épületet kellett nyitni. Közben a magánegészségügyi szolgáltatók azt közölték, hogy bekapcsolódnának a közellátásba, hogy tehermentesítsék az állami egészségügyet. Erről egyébként Orbán Viktor is beszélt, a kormányfő azt mondta, kritikus esetben indokolt lehet a magánegészségügyet bevonni a védekezésbe.  • Hírek
  • Bankszámla