Több mint száz embert kellett kimenekíteni a székesfehérvári kórházból

2021.03.11. 08:13

Tűz ütött ki a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház hotelépületében csütörtök hajnalban, egy ötödik emeleti kórteremben, ahol két mennyezetre függesztett televíziókészülék égett. A tűz miatt 128 beteget kellett kimenekíteni – közölte a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az MTI-vel.

A mentésben harminchét tűzoltó vett részt tíz járművel. A helyszínre székesfehérvári, sárbogárdi, pétfürdői és pusztaszabolcsi hivatásos tűzoltók érkeztek, akik

a nagy füst miatt légzőkészülékben mentek be az épületbe.

A betegeket az 5. emeletről, valamint a 4. emelet egy részéről és a felette húzódó négy szint füsttel telített szárnyaiból mentették ki. Többségüket betegágyában tolva hozták ki a kórház dolgozóival, rendőrökkel és katonákkal együttműködve – tették hozzá.

A tűzoltók porral oltóval fújták le a lángoló televíziókészülékeket, hőkamerával átvizsgálták a mennyezetet, a füsttel érintett folyosókat átszellőztették, majd az 5. emelet kivételével segítették a betegek visszatérését a kórtermekbe.

A betegeknek nem esett baja, egy kórházi dolgozó a füst belélegzése miatt könnyebben megsérült. A tűz okát, körülményeit a katasztrófavédelem vizsgálja.  • Bérelnék
  • Személyi kölcsön