Letartóztatásban marad Szilágyi István gyilkosa

2021.03.11. 18:30

Ismét meghosszabbították a Szilágyi István színész megölésével gyanúsított férfi, a művész fia letartóztatását, méghozzá két hónappal – közölte a Fővárosi Törvényszék a Budai Központi Kerületi Bíróság döntését.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2020. május 3-án reggel kalapáccsal többször fejbe verte édesapját, akit a földre kerülését követően is bántalmazott. Az idős férfi belehalt sérüléseibe. A törvényszék szerint akár életfogytig tartó szabadságvesztés is kiszabható. 

Kapcsolódó

Letartóztatásban marad Szilágyi István gyilkosa

Az ügyészség a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye miatt kérte a letartóztatás hosszabbítását.

Az ügyészség a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye miatt kérte a férfi letartóztatásának meghosszabbítását május 15-ig, és a bíróság az indítványnak helyt adott.

A gyanúsított pszichiátriai kezelésben részesül, viselkedése kiszámíthatatlan. Körülményei részben rendezetlenek: rendszeres jövedelme, bejelentett munkahelye nincs, ráadásul büntetett előéletű, és más ügyben is folyik ellene büntetőeljárás. Mindezek mellett a gyanú szerinti emberölést a szintén az édesapja ellen elkövetett súlyos testi sértés miatt kiszabott felfüggesztett börtönbüntetésének próbaideje alatt követte el.

A bíróság nem végleges végzésében úgy ítélte meg, hogy továbbra is a legszigorúbb kényszerintézkedés alkalmazása indokolt a férfi ellen.

Kapcsolódó

Saját fia ölhette meg Szilágyi István színészt

A Lópici Gáspárt is játszó 82 éves színészt vasárnap hajnalban ölték meg. A fia a gyanúsított, őrizetbe vették.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport