Szombathelyen jönnek a tömeges oltópontok, naponta ezer embert akarnak beoltani

2021.03.11. 10:59

Három helyszínen 14 tömeges oltópontot állít fel Szombathelyen a városi önkormányzat – írja a nyugat.hu az erről szóló polgármesteri javaslat alapján. Szombathely saját oltási tervvel állt elő, hogy a rendelkezésre álló vakcinát minél gyorsabban és minél több városlakónak be tudják adni. Induláskor

A Képtárban öt a Savaria moziban öt, a Schrammel-gyűjteménynek helyet adó volt Éva-malomban pedig négy helyszínen fogják oltani az embereket.

Szombathely jól megközelíthető helyszíneiről van szó, ahol több autó is tud parkolni. A városban praktizáló 35 háziorvos közül 27 vállalta, hogy részt vesz a projektben. Jelenleg a háziorvosok csak a rendelőkben tudnak oltani, naponta hozzávetőlegesen 15 embert. A tömeges oltópontok megjelenésével ez a szám 50-re nőhet, vagyis Szombathelyen naponta 1000-1100 ember kaphatja meg a vakcinát. Ehhez adminisztrációs munkatársakkal együtt összesen 200 emberre lesz szükség. 

Nemény András polgármester közlése szerint az egész négymillió forintba kerül, és Magyarországon egyedülálló projektről van szó, amely több települést, például Budapestet is érdekel már.