Vádat emeltek a Vadhajtások első embere, Bede Zsolt ellen

2021.03.12. 16:04

Vádat emeltek Bede Zsolt ellen. A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség garázdaság vétségével és gyűlésen elkövetett garázdaság bűntettével vádolja, ő volt az, aki futball-labdával zaklatta a DK-s aktivistákat két évvel ezelőtt. Korábban az Index is írt arról, hogy a Vadhajtások nevű portált vezeti, és korábban az Ultras Liberi egyik meghatározó figurája volt, néhány éve pedig Orbán Viktorral is fotózkodott a Duna-korzón.

A vádirat szerint Bede Zsolt 2019. április 10-én délután a VI. kerület, Nyugati téren odament a DK aláírásgyűjtő aktivistáinak sátrához, és abba belerúgott egy focilabdát, majd nagy erővel egy másik sátor előtt levő pultnak és a sátor oldalának rúgta a labdát. Miután egy aktivista felszólította, hogy hagyja abba, amit csinál, Bede

hangosan és trágárul szitkozódva leköpte az őt.

A vádiratban szerepel egy másik ügy is, Bede Zsolt ugyanis 2020. január 30-án a VII. kerületi Polgármesteri Hivatal előtt tartott gyűlésen hangosan és indulatosan inzultált egy újságírót, akinek egymás után kétszer levette a szemüvegét, és meg is lökte. Bede Zsolt „kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása” mindkét esetben alkalmas volt arra, hogy megbotránkozást és riadalmat keltsen.

Az ügyészség honlapján azt írták, indítványozták, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésében szabjon ki pénzbüntetést rá.