Nem frissülnek időben a háziorvosok központtól kapott oltási listái

2021.03.12. 20:42

Nem frissülnek megfelelően a központtól kapott listák, a háziorvosoknak küldött névsorokban sokan úgy is oltásra váróként szerepelnek, hogy már megkapták a vakcinát – tájékoztat róla az RTL Klub Híradó. 

A műsornak nyilatkozó háziorvosok arról beszéltek, hogy nem kapnak jelzést, ha valaki sms-értesítés után oltóponton kapta meg az oltást. 

az egyik háziorvos úgy fogalmazott, emiatt Hamupipőkeként próbálják kiválogatni a listából azokat a pácienseket, akiket oltani tudnak. Vakcinát ugyanis csak annak adhatnak, aki szerepel a listán. 

Az orvosok gyakran a betegektől értesülnek róla, hogy azok már megkapták az oltást.

A minap így jártam egyébként, hogy egy krónikus beteg hölgy szerepelt a listámon és amikor felhívtam ő már be volt oltva a Moderna-vakcinájával az egyik oltóponton. 

– mondta Késmárky András, aki hangsúlyozta, hogy maga jelezte a kormányhivatalnak, hogy a hetente egyszer kapott listájáról elfogytak a nevek, azaz a lista nem frissült, miközben tudja, hogy a páciensei közül jóval többen regisztráltak és már az orvostól kérdezgetik, hogy mikor kapják meg a vakcinájukat.