Megtagadta páciensei beoltását az erdőkertesi háziorvos

2021.03.13. 20:49

Erdőkertes egyik háziorvosa, Kiss Csaba megtagadta, hogy pácienseit beoltsa a koronavírus elleni vakcinával – erősítették meg az Indexnek helyi lakosok.

Megmondta, hogy ő ebben nem vesz részt

– állítja a háziorvosról forrásunk. Hozzátette:

A KÖZSÉG FELÉNEK, KÖRÜLBELÜL két-három ezer EMBERNEK KISS CSABA A HÁZIORVOSA, és ÍGY NEM TUDJÁK, HOGY KI FOGJA BEOLTANI ŐKET.

A helyiek közül már többen is felkeresték Kiss Csabát emiatt. Ennek ellenére az orvos továbbra is elzárkózik attól, hogy részt vegyen az oltásban.

Az egyik lakos telefonos megkeresésére Kiss Csaba asszisztense azt válaszolta: Erdőkertes másik háziorvosától kapják meg a vakcinát, aki már korábban megkezdte saját páciensei beoltását.

A másik háziorvos asszisztense viszont ezt az információt cáfolja. Szerinte a helyi önkormányzat fog intézkedni, és megoldást keres a problémára. Ezt követően a lapunknak nyilatkozó páciens megkereste az önkormányzatot, ahol biztosat még nem tudtak neki mondani, de elképzelhetőnek tartják, hogy 

Veresegyházon, a Misszió egészségügyi központban fogják beoltani Kiss Csaba pácienseit.

A helyiek a Gödöllői Járási Hivatalt is értesítették már arról, hogy Kiss Csaba nem vállalja a betegei oltását. A hivatal arra hívta fel a figyelmet, hogy az orvosnak, még ha nem is vállalja az oltást,

akkor is kötelessége lenne másokhoz átirányítani oltásra a hozzá tartozó betegeket.

Kiss Csaba egyébként már korábban az Átlátszónak nyilatkozott arról, hogy az orosz és kínai vakcinákkal nem fog oltani, mivel azokat az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) még nem hagyta jóvá.

Azt is nehezményezte, hogy meg sem kérdezték, szeretne-e részt venni az oltási kampányban, hanem a feje fölött már eleve eldöntötték, hogy oltania kell. Hozzátette ugyanakkor, hogy ennek dacára sem fog oltani:

Kényszerhelyzetbe vagyok szorítva, de én nem szoktam a kényszernek engedni. Azt gondolom, hogy az állam feladata, hogy járási szinteken olyan oltópontokat hozzon létre, ahol megfelelő körülmények mellett vehetik fel az oltásokat az emberek.

Kiss Csaba korábban négy évig volt önkormányzati képviselő, négy évig alpolgármester Tiszaszigeten és nyolc évig társadalmi megbízatású polgármester Eperjesen – derül ki az LMP oldalára feltöltött bemutatkozásából. A párt színeiben indult a 2018-as országgyűlési képviselői választáson a Csomád, Csömör, Dunakeszi, Erdőkertes, Fót, Göd és Veresegyház alkotta Pest megyei 5. számú választókerületben.