Március 15-én is tilos gyűlést tartani

2021.03.13. 11:26

Aki a jelenlegi járványhelyzet alatt gyűlésen vesz részt, nemcsak jogszabályt sért, de komoly veszélynek teszi ki magát és hozzátartozóit is – hívta fel a figyelmet a rendőrség, amely hivatalos állásfoglalást osztott meg. Azt írják, egy március 15-i jogellenes gyűlés szervezője félrevezető állításokat tartalmazó videót tett közzé.

A szervező azt állítja, hogy a gyűlés bizonyos feltételek mellett megengedett, azonban a jelenleg hatályban lévő rendeletek szerint 

rendezvényt, valamint gyűlést szervezni, tartani, annak helyszínén tartózkodni tilos még akkor is, ha a résztvevők maszkot viselnek, és betartják a megfelelő távolságot.

A jogellenes gyűlésen részt vevők százötvenezer forintig, ismételt elkövetés esetén kétszázezer forintig terjedő helyszíni bírsággal sújthatók, ha pedig szabálysértési eljárás indul, a pénzbírság akár ötszázezer forint is lehet – tudatta a rendőrség.

Kiss Róbert, az ügyeleti központ vezetőhelyettese az operatív törzs pénteki sajtótájékoztatóján már külön felhívta a figyelmet, hogy a gyülekezés továbbra is tilos.