A KDNP szerint ma az ágyú helyett a vakcina a fegyver

2021.03.15. 10:14

Katonáink most az orvosok és ápolók, a gyógyszerészek és a tudósok, fegyvereink pedig az ágyúk helyett a vakcinák – közölte a KDNP hétfőn az MTI-vel március 15. alkalmából, az 1848-as szabadságharcot párhuzamba állítva a koronavírus-járvány elleni küzdelemmel.

A KDNP frakcióvezetője, Simicskó István által jegyzett közleményben azt írták: 1848 márciusában a magyar emberek egymásba karolva, elszántan mertek lépni az elnyomás ellen, hogy végre igazán magukénak mondhassák a szabadságot.

Nem tértek ki a reménytelennek látszó küzdelem elől, egyenes derékkal és hihetetlen akaraterővel küzdöttek a legnemesebb eszmékért, tetteik nyomot hagytak a történelemben és a magyar emberek szívében – fűzték hozzá.

A KDNP frakcióvezetője, Újbuda országgyűlési képviselője szerint ez a tavasz sok tekintetben hasonlít 1848 márciusához. Egy ellenség veszélyezteti honfitársaink életét, szétválaszt családokat, elveszi szabadságunkat. Míg a márciusi ifjak az osztrák elnyomás ellen küzdöttek, minket egy világméretű járvány állít kihívások elé. (...)  Katonáink most az orvosok és ápolók, a gyógyszerészek és a tudósok, fegyvereink pedig az ágyúk helyett a vakcinák – hangzik a közlemény.