Még hárommilliárddal drágult a Városligetben épülő Néprajzi Múzeum

2021.03.16. 15:33

Újabb 3 milliárd forintot költ el a Néprajzi Múzeum a Liget-projektet felügyelő állami cég. Már majdnem 40 milliárd forintnál tart a beruházás összköltsége – írja a G7 gazdasági portál A ZÁÉV Építőipari Zrt. és a Magyar Építő Zrt. eredetileg 26 milliárd forintért vállalta el az építkezést, amely elkezdett egyre többe kerülni, amíg kiderült, hogy a projektre a Városliget Zrt. majdnem 35 milliárd forintot költhet el.

Most egy új szerződéssel 2,8 milliárddal kaphatnak többet az építők az Új Néprajzi Múzeum és Látogatóközpont befejező kiegészítő munkálataira.

Az épületkomplexumot az eredeti tervek szerint idén júliusban kellene átadni, de a koronavírus-járvány miatt az EU-s támogatással megvalósuló projekt késik, Kemecsi Lajos főigazgató nemrég már arról beszélt, hogy csak 2022 márciusra készül el. 

A ZÁÉV Építőipari Zrt. két éve lett Mészáros Lőrinc cégbirodalmának a része, amikor a felcsúti milliárdos vállalkozó, Magyarország egyik leggazdagabb embere érdekeltsége, a Talentis Group Beruházás-szervező Zrt. közvetlen irányítást szerzett az építőpari céget  tulajdonló Pannon Speed Pro Vagyonkezelő Zrt. felett.