Még nem kapta meg a főváros a Lánchídra beígért milliárdokat

DMARC20210317013
2021.03.17. 19:29

Még nem érkezett meg a kormánytól a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa ülésén beígért hatmilliárd forintos támogatási keretösszeg a Lánchíd felújítására – erről beszélt Tüttő Kata főpolgármester-helyettes az ATV-nek.

Szerinte megállapodást sem írt alá Budapest a kormánnyal.

Fürjes Balázs, a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár többször is azt nyilatkozta, hogy készek odaadni a kormány által ígért 6 milliárd forintot, amennyiben végre elkezdődik a Lánchíd felújítása. Ugyanakkor a költségekkel kapcsolatban túlárazásról beszélt a Demokratának adott interjújában.

Mint az Index beszámolt róla, a gyalogjárdák és a hídfők környezetének lezárásával kezdődött meg szerdán a Lánchíd korszerűsítése, gyalogosok a felújítás 2023-ra tervezett befejezéséig nem mehetnek át a hídon. Bár a teljes zárlat csak június közepén kezdődik, a gyalogosokat azért tiltják ki már az autóforgalom előtt a hídról, mert a kivitelező A-Híd Zrt. így tudja zavartalanul elvégezni az előkészítő munkákat, vizsgálatokat és felméréseket. Ezekre a többi között a darupálya kiépítése és az állványzat felállítása miatt van szükség.

(Borítókép: Mohai Balázs / MTI)  • Hírek
  • Bankszámla